Sådan køber du dit første stykke kunst

At købe kunst kan være en udfordring, hvis du ikke har den store erfaring og viden inden for området. Her er der en liste over ting, du med fordel kan foretage dig i forbindelse med dit første køb af et stykke kunst.

 1. Uddan dig selv

En god idé er at uddanne dig selv inden for kunst. I denne forbindelse er det oplagt at gå på museer og gallerier for at se så mange forskellige stykker kunst som muligt. På denne måde får du et overblik over, hvad du bedst kan lide og hvilke typer af kunst, der interesserer dig.

 1. Mød mennesker der ved noget om kunst

Når du alligevel er på tur rundt på forskellige museer og diverse gallerier, er det oplagt at tage kontakt til nogle af de mennesker, der også er tilstede. På den måde får du viden fra andre, og de kan samtidig være med til at åbne op for forskellige forståelser af kunsten. Det kan også være, at du kan komme til at tale med nogle samlere eller en kunstkonsulent, der kan fortælle om de forskellige typer kunst.

 1. Sæt et budget

Inden du kaster dig ud i at købe kunst, er det en god idé at have sat et budget inden, så du ikke lader dig rive med. Derudover skal du være opmærksom på de skjulte omkostninger, der er ved at købe et stykke kunst bl.a. levering, indramning og forsikring.

 1. Gå på auktion

Skal du købe et stykke kunst på auktion, er det en fordel at have været til en inden. På den måde for du en forståelse af flowet og rytmen af en kunstauktion. Det er en god forberedelse, da du også lærer om værdien af forskellige stykker kunst og lærer, hvordan du bedst muligt får det bedste udbytte af auktionen.

kunst-i-hjemmet-1

 1. Stol på dit hjerte

Ser du et stykke kunst du falder for med det samme, så stol på dit hjerte. Kunst der fanger ens interesse med det samme, glemmes sjældent i hjertet, så stol på din intuition. Det er dog altid en god idé at have set stykket personligt og ikke kun på fotografi, da det kan se meget anderledes ud i andre formater.

 1. Investering

Er du ude på at lave en investering i forbindelse med dit kunstkøb, er den bedste investering at kigge efter ungt og spirende kunst. Disse former for kunst er ofte billigere og har større potentiale for at øge deres værdi. De kunststykker der har store navne er ofte meget dyre og derfor ikke nær så værdifulde i forhold til din investering i dem.

 1. Gem alt på kunststykket

Det er utroligt vigtigt, at du gemmer alt, hvad du får med i forbindelse med købet af kunststykket. Det er både kvitteringen, fakturaen og dokumentationen. Det er vigtige papirer, der skal bruges til at godkende og prissætte et stykke kunst.

Nu har du nogle tips du kan følge, når du skal ud at finde dit første stykke kunst. God fornøjelse.

Continue Reading

Sådan laver du din egen plakat

Vi elsker alle at blive inspireret, det bevidner ikke mindst det store antal af billeder med motiverende citater fra Instagram. Indimellem behøver vi ikke mere end bare et par ord, der rammer plet.

Og hvorfor ikke bringe motivationen hjem i stuen via plakater? Med et godt billede krydret med et inspirerende citat, kan du hurtigt og nemt forvandle ingredienserne om til en rigtig fed og ikke mindst motiverende plakat.

Med hjælp fra en af nedenstående hjælpemidler kan du i løbet af ganske kort tid have en flot gratis plakater klar til hjemmet.

Her får du en lille step-by-step guide til hjælp.

#1 Find det perfekte billede

Step 1 er at finde det perfekte billede. Find et billede der gør dig i godt humør og motiverer dig.

Sørg for at billedet har et større område, hvor der ikke sker så meget. Det gør det nemmere at læse det citat du vil have på.

#2 Citatet sætter prikken over i’et

Når du har billedet på plads, er det tid til at finde citatet og her er Google den perfekte højre hånd.

Søg f.eks. efter ”Motivational Quotes” eller ”Inspiring Quotes” og du vil have rigeligt med citater at vælge imellem.

Et godt råd er at finde korte citater. De er nemmere at læse og virker derfor rigtig godt i de fleste sammenhænge.

#3 Placeringen betyder alt

Nu har du billede og citat klar. Næste step er at få placeret citatet mest optimalt på billedet.

Som nævnt i step 1, er denne opgave meget nemmere, hvis du har fundet et billedet med et større ”tomt” område.

Det kan indimellem være lidt svært at få teksten til at stå tydelig nok på billedet, men prøv med forskellige placeringer, farver og størrelser på teksten.

Det mest optimale resultat opnår du når billede og citat understøtter hinanden.

Hjælpeværktøjer der gør processen nemmest mulig

#4 Picasa – picasa.google.com

Picasa er et værktøj fra Google, der giver dig mulighed for at redigerer billeder online.

De har gjort processen noget nemmere ved at have en række funktioner specielt til plakater. Klik på ”Create” og derefter ”Make a poster”, så får du en række værktøjer til redigering af både billedet og citatet på din plakat.

#5 PosterMyWall – www.postermywall.com

Hvor Picasa som udgangspunkt er et værktøj til redigering af billedet, er PosterMyWall skræddersyet til netop at lave plakater.

De har allerede lavet en række skabeloner du kan benytte, men du har også mulighed for selv at importere billeder fra din Facebook konto.

Med denne guide og et af de to hjælpeværktøjer, skulle du gerne være klædt på til at lave dine egne plakater.

Continue Reading

Sådan vælger du den rette ramme

At vælge den rette ramme kan være svært. Der er mange forskellige parametre, du skal have med i dine overvejelser, når du skal vælge den perfekte ramme til dit motiv. Det kan være mange forskellige typer billeder, fotografier eller malerier som du skal have indrammet, og der er derfor lige så mange forskellige typer af rammer at vælge imellem. Det kan være en stor udfordring at vælge den rette, derfor kan du bl.a. have nedenstående punkter med i dine overvejelser, når du er på udkig efter den perfekte ramme.

 1. Passer rammen ind i selve rummet

De fleste mennesker bruger indrammede billeder, fotografier eller andre motiver i deres indretning og dekoration af forskellige rum. Når du skal vælge en ramme, er det derfor ikke kun motivet den skal passe til. Det er altid en god idé at vælge en ramme, der passer til rummets farve eller de møbler, der er i rummet. På den måde bliver rammen med motivet en integreret del af rummets helhed.

 1. Supplerer rammen motivet

Det er altid godt at vælge en ramme, der supplerer motivet. Oftest er det selve motivet, der er vigtigt, men rammen er med til at præsentere dit motiv for beskueren. Rammen er den, der skal få beskueren til at kigge nærmere på billedet. Den bedste ramme supplerer nemlig motivet, bl.a. med farver, der matcher.

 1. Hold det simpelt

Nogen gange kan det være en fordel at holde det simpelt. Der findes mange forskellige typer af rammer både store, små og meget farverige. De store rammer, hvor motivet ikke fylder rammen helt ud, kan se flotte og moderne ud. Det kan dog være svært at finde plads til dem i hjemmet, og hvis du ikke har den rette plads, kan en mindre konservativ ramme være en bedre løsning.

 1. Er motivet en vigtig begivenhed

Mangler du en ramme til et billede, som du har fået taget af en fotograf ved en særlig lejlighed som fx dit bryllup, bør du gå til en professionel. Billeder der er ganske særlige, bør nemlig behandles specielt for at finde den perfekte ramme. Disse slags billeder skal have en mere fremtræden karakter i dit hjem, hvilket en professionel vil kunne hjælpe med.

 1. Motiver af ældre karakter

Har du et historisk maleri, der skal indrammes, kan det være en fordel at vide noget om maleriets forhistorie og tiden, den er malet i. På den måde får du en bedre forståelse af billedet og hvilken ramme, der bedst fremviser det billedet udtrykker.

 1. Kunstbilleder

Ønsker du at indramme et kunstbillede, behøver du ikke nødvendigvis at vælge de traditionelle rammer. Du kan sagtens være kreativ og bruge andre materialer end de sædvanlige til at lave din ramme. På den måde kommer billedet til at virke endnu mere unikt og personligt. Du kan på denne måde få en ramme, som passer lige til dig, og det du ønsker, at billedet skal udtrykke. Som skrevet tidligere, er det jo rammen der præsenterer selve motivet eller billedet.

Continue Reading

Filmplakater til det rette rum

Rigtig mange folk har drømmen om, at få sig en hjemmebiograf, eller et lille aflukket rum de kan indrette til at nyde en god film i weekenden. I sådanne rum er det ofte noget, som passer ind i indretningen, end noget andet – nemlig filmplakater.

 

1

Med filmplakater kan du nemt skabe stemning hurtigt, og får fremvist præcis hvad stuen eller rummet især skal anvendes til. Herudover er det en nem måde, at fremvise din dedikation til både filmverdenen, men ligeså til dine yndlingsfilm. De vil finde filmplakater i rigtig mange danske hjem, ved unge som gamle, af mange forskellige danske og udenlandske film.

2

Der er især en række ældre film, som især er at finde i hjem med filmplakater. Dette tæller f.eks. Kill Bill og Pulp Fiction af Quentin Tarantino eller Ringenes Herre af J.R.R. Tolkien. Alle samme storfilm, som er skrevet og indspillet af store personligheder.

Men prisen på sådanne filmplakater er ofte høj, da der er en rette rettigheder ift. folkene bagved filmen, som gør at prisen ender højt oppe. Men hvis man selv har lyst til at forsøge sig, så er der faktisk måder hvorpå, man selv kan printe disse. Det man skal gå efter er blot de billeder som f.eks. bliver fremsendt som PR, som nemlig er uden rettigheder, og derfor gerne må blive printet til eget forbrug.

3

Ønsker man at tage det videre, og er det f.eks. filmplakater af helt store universer som f.eks. Star Wars, så er der også en anden måde at få lækre gratis plakater op på sin væg. Der findes nemlig en masse fan-forums verden over, hvor folk forsøger sig med sin egen kunst, hvilket de gerne gratis vil give videre til andre, som er vilde med filmen. Det er selvfølgelig kun helt store film, og ofte dem med flere film, som tiltrække denne type fans. Men er en af dine storfilm indenfor dette univers, så er mulighederne for at skaffe sig en gratis plakat store.

Continue Reading